28 Ekim 2014 Salı

Ahşap denilen tahtanın ilk kullanımı neredeyse MS 1500’lü yıllarda başlayan ve ilk olarak pencere daha sonra da günümüz teknolojisinin sağladığı faydalarla birlikte pencereler şu anda binalar için sadece estetik bir eleman olmamakla birlikte, uygun yerlerde kullanılması durumunda da bir yalıtım unsuru olmuştur. Bu yalıtım unsuru olmasının sebebi sağlam ve güçlü ağaçlardan yapılan pencerelerin piyasaya çıkmasıdır.

Günümüzde pencere kullanımında %85’ini oluşturan PVC kapı ve pencere sistemleri sağladığı avantajlar nedeni ile en fazla kullanılan tür haline gelmiştir. PVC kapı ve pencere sistemlerinin desteklediği genel sistemler şunlardan ibarettir;

PVC Pencereler ve Kapılar

PVC pencereler, ev ya da iş yerinizin mimari yapısına bağlı olarak çok farklı şekillerde ve renklerde üretilebilir. Manzara izlemek, dışarıdaki ortam görüntüsünü görebilmek ve bol ışık almak isteyenler için yapılan bu pencere türleri istenilen boyutlarda yapılabiliyor. Bu pencereler ev dekorasyonu için de oldukça iyi önem taşımaktadır. Eskiden kullandığımız tül perdeler bu pencerelere yakışmayacaktır. Bu pencereleri aldıktan sonra bunlar için birde kumaş perde veya zebra perde almalıyız. Bu iki perde türü daha hızlı temizlenebilen ve zor kirlenen bir tür olduğu için insanlar tarafından son zamanlarda daha fazla tercih edilmektedir. Bu pencereleri daha göz alıcı yapmak istiyorsak duvarlarımızı uyumlu şekilde boyamalı ve koltuk şalı ve masa örtüsü de kullanmalıyız. Bunun yanında evimizde daha güzel bir görüntü için masa örtüsü, runner, peçete gibi ucuz maliyetli ancak göze hoş gelen şeyleri de kullanabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder